Ilse debuteert met musical De Tweeling

12 oktober 2015

Ilse DeLange maakte zondag 11 oktober op de première van De Tweeling haar debuut in musicalland. Samen met JB Meijers componeerde Ilse de muziek voor de voorstelling.

 

Ilse zei niet nerveus te zijn, maar relaxed. ''Ik kan er niets meer aan veranderen'', zei de zangeres.

Niet eerder werkten Ilse en JB samen aan een musical en voor Ilse was het zelfs de eerste keer dat ze Nederlandse teksten schreef.

Ilse: “We zijn maar eens bij elkaar gaan zitten om te kijken of er een schrijfklik was. Het script bij de hand: bij welke scène voelen wij nou een liedje? Het was ongelooflijk, we hebben op die ene dag meteen vier liedjes geschreven. ‘Huh’, dacht ik, ‘wat is dáár nou gebeurd?’ Misschien is het wel een toevalstreffer, dacht ik nog, beginnersgeluk.”

“Maar de volgende dag ging het wéér zo goed. Toen werd het duidelijk dat dit een match made in heaven was”, vult JB Meijers haar aan.

De nieuwe nummers dragen titels als ‘Voor Altijd’, ‘Hoop Vervlogen’ en ‘Niemand Weet Wat Er Komt’. Ilse: “Meer popinvloed, dat is wat de mensen van Stage Entertainment wilden. De liedteksten moesten ook niet de functie hebben zoals ze die in een klassieke musical hebben, de songs staan eigenlijk wat los van het verhaal.”

Ilse: “Het moest anders worden dan alles wat er al is. De teksten zijn ook anders, de liedjes gaan over de grotere gevoelens die bij een scène horen, het verhaal wordt niet doorverteld in de liedjes, er zitten ook vrijwel geen dialogen in. De dynamiek van de liedjes is enorm: soms een klein, breekbaar liedje met één gitaar, soms een stuk met grootse, orkestrale muziek. Het is geweldig dat we die vrijheid kregen.”

JB Meijers: “De muziek die we voor De Tweeling maakten gaat qua stijl alle kanten op. Klassieke musicalinvloeden, maar ook echte popliedjes. Omdat we niet uit de musical-hoek komen, kunnen we ons van alles veroorloven.”