Ilse ambassadeur Méér Muziek in de Klas

29 september 2016

Vandaag maakte zangeres Ilse DeLange in de uitzending van De Wereld Draait Door bekend dat ze zich als ambassadeur gaat inzetten voor Méér Muziek in de Klas. Ze begon haar ambassadeurschap vandaag met een bezoek aan haar oude basisschool in Almelo, waar ze groep 8 een muziekles gaf. 

Ilse wordt lid van het platform ambassadeurs van Méér Muziek in de Klas, waar Koningin Máxima ere-voorzitter van is. Ilse: ‘Ik heb het geluk gehad dat ik op de basisschool heel veel met muziek in aanraking ben gekomen. Kinderen spelenderwijs, dus ook via muziek, laten leren en verbinden is niet op alle scholen vanzelfsprekend. Ik ben blij, al die jaren later, dat ik een bijdrage mag leveren aan hopelijk structureel veel meer muziek in de klas op basisscholen.''

"Ik ga mijn best doen om scholen en directeuren enthousiast te maken", zei Ilse toen ze haar ambassadeurschap toelichtte in De Wereld Draait Door. "Muziek moet meer vanzelfsprekend worden in de klas. Met een beetje geluk hebben leerkrachten zelf een passie voor muziek die ze meebrengen, maar vaak is muziek de afsluitpost op de begroting."

De komende tijd gaat ze met verschillende betrokken partijen om de tafel om gesprekken te voeren over muziekeducatie op basisscholen. Daarnaast gaat ze waar ze kan aan een groot publiek laten zien hoe belangrijk muziekonderwijs op basisscholen is. Ze is uiteraard ook aanwezig bij het grote Kerstgala in Carré dat 18 december wordt uitgezonden op NPO1 en dat Méér Muziek in de Klas mede organiseert. 

Ambassadeurs Méér Muziek in de Klas
 Het initiatief wordt uitgedragen door Koningin Máxima, Joop van den Ende en Carolien Gehrels. Samen met Ilse DeLange en 19 andere prominente ambassadeurs vertegenwoordigen zij alle organisaties die invloed hebben op het muziekonderwijs. De ambassadeurs informeren hun achterban, brengen informatie van de achterban terug, dragen bij aan de bekendheid van Méér Muziek in de Klas, en zorgen ervoor dat de doelstelling - in 2020 op iedere basisschool in Nederland structureel muziekonderwijs- kan worden gerealiseerd.